ТОВ “Комплексне управління бізнес-процесами”     Адреса: 79011, Львів, вул. Тютюнників 55, 4-й поверх    замовити дзвінок

Якщо Ви шукаєте оригінальний рецепт для приготування, щоб здивувати Ваших близьких або ж гостей – то ця стаття буде Вашим порятунком 😊

Наша працівниця – Янчик Ярміла, ділиться рецептом, який Ви з легкістю приготуєте вдома та ще й, як кажуть, «пальчики оближете»

Отож, місцева кухня Закарпаття:

Творожні гомбовці (від Ярміли):

1.     500 гр. сиру домашнього - творога (краще жирніший),

2.     150 гр. манки,

3.     50-100 гр. цукру (за смаком),

4.     1-2 яйця (в залежності від розміру),

5.     дрібка солі.

Все це потрібно перемішати. Якщо Ви полюбляєте, щоб у тісті не відчувалися крупиці сиру, можна перебити тісто блендером. Залишити на 30-40 хв., щоб манка набухла (якщо дуже спекотно - то в холодильник). Потім накатати кульки розміром з грецький горіх. По бажанню наша працівниця рекомендує всередину додати варення, сливи, абрикоси, полуницю, яфени і т.д. Варити в підсоленій воді, закидати, як закипить. Після закипання варити ще 3-5 хв. Для перевірки Ярміла пропонує нам один дістати, розрізати наполовинку,  щоб глянути, чи всередині все добре проварилося.

На сковорідці на вершковому маслі (можна і на соняшниковому) підсмажити панірувальні сухарі, коли підрумяняться додати цукор і все перемішати. Перекласти з гарячої сковорідки, щоб не згоріли сухарі.

Зварені гомбовці вийняти шумівкою і обкатати в тих підсмажених сухарях. Або ж лайф-хак: просто посипати зверху тими сухарями.

Подавати зі сметанкою 😊 Смачного!